Rashladni toranj

Rashladni toranj

Sustav za hlađenje može biti uređaj za odbijanje topline koji odbija otpadnu toplinu u atmosferu hlađenjem vodenog toka na nižu temperaturu. Rashladni tornjevi mogli bi upotrebiti isparavanje vode da bi se riješili toplotne metode i ugodnog operativnog fluida za zatvaranje zraka mokrih žarulja ...

Detalji o proizvodu

Sustav za hlađenje može biti uređaj za odbijanje topline koji odbija otpadnu toplinu u atmosferu hlađenjem vodenog toka na nižu temperaturu. Rashladni tornjevi mogli bi ili koristiti isparavanje vode da bi se riješili toplotne metode i ugodno iskoristili radnu tekućinu za zatvaranje temperature vlažne žarulje ili, u slučaju suhih rashladnih tornjeva sa električnim krugom, vjerovali isključivo u zrak da ohlade radnu tekućinu do zatvorite temperaturu zraka suhe žarulje.


Uobičajene aplikacije uključuju hlađenje struje vode koja se koristi u rafinerijama nafte, organskim postrojenjima i alternativnim kemijskim postrojenjima, termoelektranama, atomskim energetskim stanicama i sustavima HVAC za hlađenje zgrada. Klasifikacija se oslanja na vrstu indukcije zraka u toranj: većina vrsta rashladnih tornjeva su prirodni nacrti i evocirani nacrti rashladnih tornjeva.


Rashladni tornjevi razlikuju se po veličini, od sićušnih krovnih jedinica do strašno ogromnih kvadratnih građevina površine (kao unutar susjedne slike) koje mogu biti visoke do dvjesto metara (660 ft) i sto metara (330 ft) ili su pravokutne građevine visoke više od četrdeset metara i dugačke osamdeset metara. Kvadrični površinski rashladni tornjevi tipično su povezani s atomskim postrojenjima, [1] iako su dodatno zaposleni u nekim postrojenjima na ugalj, au određenoj mjeri u nekim divovskim kemijskim i alternativnim industrijskim postrojenjima. Iako su ove divovske kule strašno izvanredne, velika većina rashladnih tornjeva obilno je manja, zajedno s nekoliko jedinica smještenih na zgradama ili u blizini njih radi ispuštanja topline iz zraka.

Grijanje, ventilacija i klima (HVAC)

Upotrebljava se HVAC (sustav grijanja, ventilacije i klimatizacije) rashladnog sustava da bi se riješio ("odbacio") neželjenu toplinu od uzbuđenja. hladni hladnjaci obično su mnogo ekonomičniji od hladnih hladnjaka zahvaljujući odbijanju topline u kuli za vodu na ili blizu temperature vlažne žarulje. hladni hladnjaci trebaju odbiti toplinu na gornjoj temperaturi suhe žarulje, i stoga imaju nižu prosječnu učinkovitost ciklusa obrnutog - Carnotovog ciklusa. U područjima s vrućom klimom, divovske zgrade na radnom mjestu, bolnice i fakulteti uglavnom koriste jedan ili više rashladnih tornjeva kao dio svojih klima sustava. Općenito, industrijski rashladni tornjevi obilno su veći od kula s HVAC-om.


HVAC uporaba rashladnog sustava spaja rashladni toranj s hladnim uzbuđenjem ili kondenzatorom hlađenim vodom. naglašena je velika količina klima uređaja jer uklanjanje dvanaest, 000 BTU / sat (3500 W). Ekvivalentna tona u aspektu rashladnog sustava se stvarno odbija u vezi s petnaest 000 BTU / sat (4400 W) zahvaljujući dodatnom protuvrijednom toplinskom toplinskom iznosu, energije koja je potrebna za pogon mehaničkog uređaja hladnjaka. Ovaj je ekvivalentni ton naveden jer odbijanje topline hlađenjem tri američke galone / minutu (1.500 funta / sat) vode 10 ° F (6 ° C), što iznosi petnaest, 000 BTU / sat, prenose uzbudljivo konstantno djelovanje ( COP) od četiri.0. [10] Ovaj KOP je kvantitativni odnos energetske potencijale povezane s ljubavlju (EER) od četrnaest.


Rashladni tornjevi koriste se u klimatizacijskim sustavima koji imaju višestruke toplinske pumpe za dovod vode koje imaju zajedničku standardnu vodoopsku petlju. tijekom ove raznolikosti sustava, struja vode unutar vodenog kruga uklanja toplinu iz kondenzatora toplinskih crpki kad god toplinske pumpe rade u načinu hlađenja, tada se koristi vanjski postavljeni rashladni sustav da bi se oslobodila toplina iz vodene petlje. i odbaci ga u atmosferu. nasuprot tome, jednom kada crpke za zagrijavanje rade u načinu grijanja, kondenzatori odvode toplinu iz vode u petlji i odbijaju je u područje koje se zagrijava. Jednom kada se vodna petlja koristi prvenstveno za grijanje zgrade, rashladni sustav se obično dovršava (a također se isušuje ili prezimi kako bi se spriječilo oštećenje smrzavanja), a toplina je opremljena alternativnim rješenjima, ponekad iz zasebnih kotlova.


Upit