cnc rezač pjene

- Nov 26, 2019-

Za mene je to apsolutno bio način da se naprave krila i trupci za RC zrakoplove koji nisu bili bez odgađanja dostupni. Raditi to sam (uradi sam) nije toliko naporno kao što pretpostavljate.


Tradicionalni načini gradnje RC aviona uključuju nebrojeno sječenje drva i ljepljenje. Rezat ću jezgru pjenastog krila za otprilike četvrt sata, a često režu i mnoge od njih. Izgradnja vlastitih modela izrazito je izobilna i jednom kad dobro lete, to je pravi zvuk.


Kako će to raditi?

Ako niste sigurni što je rezač s pjenom za vruću CNC ploču, tada neka Pine Tree State napravi slučaj. Većina stilova pjene može se rezati vrućom žicom i ako ćete moći precizno upravljati žicom, možete stvoriti krila i trupce za RC zrakoplove i puno različitih stvari, npr. Znakova. Moguće je pokušati, a ne CNC (Computer Numerical Control) stroj, jednostavnim vođenjem vruće žice preko predložaka. Ova je tehnika manja količina karte i mogla bi biti pametno mjesto za početak novog CNC rezača pjene za rezanje pjene.


Dijelovi potrebni za izradu Hot CNC rezača za pjenu

Stepper Motors - ovi pogoni kule gdje god je nova žica zakačena

Četiri osi upravljačke ploče - šalje signal stepeničkim motorima da upravljaju preciznom količinom i u kojem smjeru. Primi ulaze od graničnih sklopki i privjesaka

Računalo - pokreće instrumentnu ploču. On prima g-kod i pretvara ga u signale za instrument ploču.

Vodeći vijak - povezan je s stepper motorima kako bi ih tornjevi mogli manevrirati u željenom smjeru,

Softver - koristim LinuxCNC koji je trenutno započeo s Mach3-om koji pretvara g-kod u simptom koji će koristiti upravljačka ploča i stepper motori. Tada koristim professionalfili2 Pro i DevFus Foam da dobijem g-kod iz izgleda. moći ćete koristiti LinuxCNC i besplatni softverski paket za dobivanje g-koda za krila i trupce.

Klizači s ladicama - navikli daju okomite i vodoravne pokrete za 2 tornja

Napajanje osigurava 24 V - ovo pokreće instrumentnu ploču, kao i stepper motore

Vruća žica - obično žica od legure na bazi nikla.


Točnost rezača pjene

Odlučio sam koristiti rebraste šipke za vodeće vijke kao rezultat točnosti potrebne za pristojno rezanje pjene žicom nije toliko bitno kao CNC usmjerivač. Ipak, i dalje dobivam izvrsne rezultate kad usporedim izrezane komponente s crtežima dimenzija.


Napajanje

Upotrijebio sam par prijenosnih računala ATX Power asinkrono da se odreknem dvadeset i četiri Volta. ovo može biti malo opasno ako niste oprezni izdvojiti drugi PSU, stoga bih vam savjetovao da kupite jedan posebno dizajniran da se odrekne dvadeset četiri Volta. To su trenutno prilično jeftini i zauzimaju manje površine.