Komplet za rezanje pjene od CNC-a

- Dec 25, 2019-

U osnovi se sastoji od dva kolica za horizontalne prijevode i dva tornja za vertikalne prijevode. Izradio sam dva prethodna CNC rezača za pjenu (ne koristim ovaj komplet), i zato su glavni izazovi kod onih izrađenih DIY dizajna bili neravnomjerno trenje klizanja i kolebanje. Ovi problemi se uglavnom rješavaju tijekom ovog kompleta korištenjem plastičnih ležajnih rukava za smanjenje trenja i dvije linearne osovine po osi kako bi se pomaknuo konjić. Međutim, kasnije je postalo jasno da se kolebanje ponajviše zahvaljuje nedostatku pravocrtnosti unutar acme vijaka. Svaka mala zavoja unutar vijaka proizvest će pomicanje kolica, što se unutar rubova pjene može pokazati kao pukotina.


Steper motori su 6-žični NEMA 23 motori sa 2A pogonskom strujom. Ploču pokretačke snage sagradio je Hobbycnc iz kompleta (Model # 4AUPCWHC). Ova ploča uključuje PWM kontrolu temperature žice za rezanje. Upravljački signali šalju se putem priključka paralelnog sučelja. Motori trebaju snažno napajanje (do 8A max), te je stoga vruća žica (NiCr od 30 dimenzija) također potrebna zasebna napajanja.


Većina računala danas ne prati paralelno sučelje. Iako postoje USB-paralelni pretvarači, oni neće raditi za CNC kontrolu jer je nemoguće isporučiti točne vremenske signale kroz USB priključak. odgovor je da nazovete kontroler pokreta CNC UC100. to je poput standardnog USB-paralelnog pretvarača, ali nije. ima ugrađene upravljačke programe i upravljačke programe za isporuku preciznih signala potrebnih za CNC kontrolu kretanja. ovo omogućava da bilo koji laptop s USB priključkom ne može pokretati CNC. UC100 se najbolje koristi s Mach3 softverom, koji je jedan od najraširenijih CNC softvera. Međutim, riječ je o generičkom CNC softveru, tako da je važno prilagođavanje (poznato kao "ekrani"). Zasloni za postavljanje pjene često se nalaze na mnogim mrežnim forumima.


Vruća žica koja se kreće topi talog konvekcijskim i radijativnim prijenosom topline. Stoga će širina reza biti veća od promjera žice. ovo se često naziva Kerf i mora se nadoknaditi u okviru dizajna. Kerf može biti funkcija promjera žice, temperature žice, brzine rezanja i vrste pjene. najjednostavnije zahvaljujući određivanju temperature žice pomoću ampermetra za živjeti sadašnjost kroz žicu. Za određeni tip pjene i debljinu pjene, sadašnjost je izravno povezana sa sadašnjošću. rijetkost će se pjena lako rezati i može proizvesti veći kerf. Sporija brzina rezanja završit će u većem kerfu. Stoga se moraju odrediti optimalna brzina rezanja i temperatura za svaku vrstu pjene. Debljina pena također je bitna. Deblja pjena će odvući više topline žice i može zahtijevati bolju struju da se pobrine za ekvivalentnu temperaturu.