cnc stroj za rezanje pjene

- Dec 26, 2019-

CNC usmjerivači imaju širok raspon aplikacija bez obzira s kakvim materijalom radite. Bez obzira koji materijal odaberete, CNC će imati jednake prednosti; od kojih je većina vrhunska automatizacija i učinkovitost. Mnogi CNC strojevi često se rade tijekom cijelog ciklusa bez prisustva operatera. Još jedna velika prednost ove tehnologije je da je visoka razina točnosti i vještina ponavljanja specifikacija. što znači da ako vaš program provjeri, proizvedete li dvije, dvije stotine ili dvije tisuće komada, svi će biti identični.


Iako se CNC stroj češće koristi za rezanje drva, on se često koristi za rezanje aluminija (ili drugih obojenih metala). Za rezanje obojenih metala nije toliko puno da jednostavno trebate poseban usmjerivač, već ćete ga jednostavno morati drugačije koristiti.


Ovdje su različite razlike koje morate imati na umu:

"Slatko mjesto" za optimalne brzine i stočnu hranu metala daleko je manje od onog u drvu. Ako ne ostanete unutar ovog optimalnog nosača, vaši se rezači će početi brže trošiti ili se često lomiti, a završni premaz će vam biti inferiorniji.

Neki se metali, poput aluminija, savijaju da ostanu na alatima za rezanje. Nakupljanje aluminijskih naslaga na stranama reznih alata i završava se bitnim zavarivanjem metala. Da biste uspješno sjeckali aluminij trebali biste:

koristite feedove i kalkulator brzine

koristite bitove presvučene karbidom

redovito i temeljito čistite pile i naslage

napravite više prolazaka na manjim dubinama kako biste olakšali čišćenje

koristite manje flaute i povećajte širinu reza

ne smanjujte preveliku brzinu na brzini

pomoću magle podmažite kako bi se spriječilo da se čipovi zalijepe na rezne rubove