Cnc laserski rezač pjene

- Dec 18, 2019-

pjene su načinjene tako da u tkaninu ostave džepove goriva. pjene se obično izrađuju od polimera, ali mogu se praviti i od keramike ili metala. u otvorenim pokretnim pjenama lisnica je međusobno povezana i napunjena je zrakom. otvorene pokretne pjene mogu se bez problema stisnuti zbog činjenice da zrak može slobodno teći kroz džepove. za zatvorene pokretne pjene benzinski novčanik nije spojen. umjesto toga svaki je džep apsolutno okružen jakom tkaninom. zbog činjenice da je benzin zarobljen u džepovima, zatvorene pjene stanice sada se ne komprimiraju tako lako kao otvorene pokretne pjene. svi stilovi pjene mogu se obraditi laserskim rezanjem, graviranjem i bojenjem.

laserske strategije


laseri kockaju na sve veću funkciju u obradi materijala, od poboljšanja novih proizvoda do velike količine proizvodnje. za sve laserske pristupe, snaga laserske zrake djeluje na tkaninu kako bi je na neki način pretvorila. svaka transformacija (ili laserskom metodom) upravlja se točno precizno reguliranjem valne duljine, snage, ciklusa odgovornosti i naknade za ponavljanje laserske zrake.


svi materijali imaju specifične karakteristike koje diktiraju način djelovanja laserskog snopa i posljedično modificira tkaninu. maksimalni uobičajeni pristupi pjenama su sljedeći:lasersko smanjivanje pjene

pjena na bazi polimera može se najučinkovitije rezati pomoću co2 lasera. laserski snop zagrijava tkaninu odmah na svom putu, nanoseći je da ispari. ako je energija lasera zadovoljavajuće prekomjerna, laserski zrak će u potpunosti smanjiti materijal. polimeri se brzo isparavaju kada se laserskim snopom smanjuju, što rezultira glatkim rubovima i minimalnom toplinom zahvaćene zone. za pjene na bazi metala najbolje je vlaknasti laser. vlaknasti laser može probiti kroz mršave listove pjene (do jedan / 8 ”ili 3 mm). pjena na bazi keramike se obično ne reže laserom zbog činjenice da je vrlo krhka i može puknuti.


lasersko graviranje pjene

snaga laserskog snopa može se ograničiti tako da ono uklanja tkaninu (gravure) do točno određenog intenziteta. co2 laser je ugodan za lasersko graviranje polimernih pjena, dok je vlaknasti laser prvorazredan za metalne pjene. lasersko graviranje može se koristiti za stvaranje stilova i dizajna unutar pjenastog poda. lasersko graviranje također se može koristiti za nošenje zapisa.


lasersko označavanje pjene

metalna i keramička pjena mogu se laserski označiti korištenjem lasera s vlaknima. snaga laserskog snopa vlakna apsorbira se preko poda materijala, uzrokujući da se zagrije i promijeni nijansu ili nijansu. ova transformacija u izgledu stvara vidljiv trag podmetanjem uklanjanja tkanine. lasersko označavanje može se koristiti za stvaranje dizajna ili za prenošenje činjenica.


kombinirani način

lasersko smanjivanje, graviranje i bojenje definirani postupci mogu se pomiješati, a da se ne treba pomerati ili ponovo učvrstiti.