eps pjenasti stroj za izradu čaša

- Dec 03, 2019-

Ovog tjedna uglavnom sam vježbala u radionici EPS / EPP proizvodnog odjela kako bih razumjela proces oblikovanja EPS / EPP. Kvalificirani dizajner ambalaže može realizirati ideje tek nakon što se upozna s proizvodnim procesom; naprotiv, dizajn na papiru definitivno će naići na probleme u kasnijem procesu proizvodnje, koji ne mogu zadovoljiti pravovremenu isporuku kupaca, kontrolu troškova, finu kvalitetu itd., tada taj dizajn ne smije uspjeti.

EPS kalupljenje uključuje odabir sirovina, tehnologiju cijevi i tehnologiju kalupa, a konačno se odražava na aspekte kao što je tehnologija lijevanja. Naše EPS oblikovanje dijeli se na sljedeće korake: unaprijed izdavanje → kalup → lijevanje → završna obrada → sušenje → pakiranje → skladištenje.


I. Unaprijed

Prethodno obrađene kuglice sirovina (BSF sirovine) omekšavaju se zagrijavanjem u bateriji prije stroja za pare iznad 90 ° C, sredstvo za pjenjenje se hlapi i ispušta, a volumen čestica se proširuje na potrebni omjer ili težina. Unutar dozvoljene brzine pjenjenja, dobiveni omjer pjenjenja potreban za naknadnu izvedbu jastučenja pomoću namještanja temperature prije nicanja, tlaka pare i količine dovoda. Prema potrebama kupaca možemo proizvesti potrebni omjer ekspanzije, što je EPS sirovina određene težine.


Upravo su poslane čestice pjene omekšane i nemaju elastičnost zbog isparavanja sredstva za pjenjenje i kondenzacije preostalog sredstva za pjenjenje. Stoga mora biti dovoljno vremena da zrak uđe u mikropore unutar pjene kako bi unutarnji i vanjski pritisci bili uravnoteženi i fleksibilni Obično je potrebno oko 4 sata. Postupak okruglog kuhanja dovršen je u skladištu okruglog kuhanja izrađenog od mrežaste antistatičke gaze kako bi se raspršile prilijepljene čestice pjene i eliminirali statički elektricitet koji se prirodno nakuplja prilikom trljanja pjene.


Drugo, utovar

Ovisno o stroju za oblikovanje (uglavnom drugih parametara performansi poput veličine stezanja) i potrebama proizvoda, EPS kalupi se također razlikuju. Da bi se realizirala standardizacija i serializacija kalupa, olakšalo sklapanje i rastavljanje kalupa, smanjio volumen obrade i poboljšala produktivnost, kalup je podijeljen na dva dijela, bazu kalupa i šupljinu.

Ugradnja kalupa i zamjena šupljine učvršćeni su u standardne radnje. Naši strojevi za oblikovanje su sve-u-jednom strojevi. Visina okvira kalupa prilagođena je potrebama različitih proizvoda. Općenito, sastavljen je u niz od nekoliko specifikacija. Stoga je stražnja strana matrice opremljena različitim potpornim okvirima po visini.


2. Šupljina je sastavljena od konkavnog kalupa, prednje ploče s konveksnim kalupom i stražnje ploče. Kad se kalup zamijeni, šupljinu je potrebno samo zamijeniti, što će biti vrlo prikladno tijekom izrade i uporabe. (1) Zbog različitih radnih stolova različitih strojeva za oblikovanje potrebno je donijeti razuman izbor prema veličini proizvoda. (2) Oblik sakupljanja šupljine izravno je povezan s oblikom proizvoda. Pričvrstite ga na podlogu kalupa vijcima. Nakon postavljanja položaja stražnje ploče i ploče, ugradite pištolj i izbacivač. Sve moguće praznine su instalirane. Brtveni prsten za naknadni postupak evakuacije. Nakon što su ugrađeni ženski kalup i muški kalup, kalup se zaključava, a zračna cijev, cijev za materijal spojena na kraj kalupa su spojeni, a stroj je spreman za proizvodnju.


3. Nakon što je kalup ugrađen u područje za punjenje kalupa, on se postavlja na stroj, na kraj stroja za lijevanje priključuje na cijev za vodu, materijal i plinsku cijev, a konkavni kalup i konveksni kalup se otvaraju, i postupak probnog lijevanja može se provesti.


Kontrolirajte duljinu vremena grijanja i hlađenja vodom prema različitim specifikacijama proizvoda, veličinama, debljinama i drugim faktorima; u općenitoj obradi i lijevanju vrijeme hlađenja vodom čini polovinu ukupnog vremena ciklusa obrade i oblikovanja; uvjeti opskrbe parom, vodom za hlađenje i komprimiranim zrakom moraju osigurati proizvod Osnova dobrog uklanjanja tla, dobre zrelosti, glatkoće površine i skraćivanja ciklusa lijevanja. Iskusni majstor za održavanje opreme prilagodit će odgovarajuće parametre u skladu s karakteristikama proizvoda kako bi brzo postigao najbolje stanje lijevanja.


Ključ EPS grijanja

1. za prodiranje se mora koristiti niski tlak, a visoki tlak za obično grijanje (različiti visoki tlak može se postaviti prema karakteristikama sirovina i kalupa);

2. Prije prodora mora se izvršiti ispuh, to jest dva ventila pare i odvodni ventil su otvoreni, a zrak i voda u sirovini i šupljini kalupa iscrpljuju se parom. Ovaj se korak može odgovarajuće prilagoditi prema temperaturi kalupa. Općenito, 1 ~ 2S;

3. Zahtjevi za paru moraju biti suhi, bez vode ili kipuće vode

U suprotnom: 1) vrijeme prodiranja bit će dugo (ekvivalentno ključanju kalupa vrućom vodom); 2) kalup je izuzetno korozivan (ekvivalentni udaranju kalupa vrućom vodom pritiskom)

Razlozi za paru s vodom: razina vode u spremniku topline može biti previsoka ili para s kotlovskom vodom;

Za EPS kalupljenje možete odabrati različite načine prodiranja prema oblikovanom proizvodu: kada je opća šupljina relativno velika, a probijanje jednostavno, možete odabrati jednu penetraciju, odnosno jednosmjernu penetraciju, tako da vrijeme lijevanja može biti uvelike smanjena. Tlak prodora odabire područje niskog tlaka.


Ključ EPS oblikovanja:

1, situacija s pištoljem (nedovoljno hranjenja, povećani otpad, niska učinkovitost); stoga je potrebno svakodnevno održavanje temeljnih odbojnika u svakodnevnom održavanju kalupa;

2. Uklonite propuštanje zraka i istjecanje vode (potrošnja energije, učinkovitost, korozija stroja);

3, vakuum inspekcija (slab stupanj vakuuma, nije lako isparavati, proizvod se lako bubri);

4. Provjera tlaka (uključujući provjeru tlaka dovoda i raznih regulatora);


Četvrto, završna obrada

Za završnu obradu je potrebno prethodno provjeriti kvalitetu oblikovanog proizvoda. Vlaga se lijepi na površinu proizvoda koji se oslobađa iz kalupa. Istovremeno, para pjene proizvoda kondenzira u vodi i mora se upariti da se osuši. Stvorit će se velika sila skupljanja, a veći povećani proizvodi mogu se smanjiti u dijelove s tankim zidom. Stoga se oblikovani EPS proizvodi moraju staviti u prostoriju za pečenje kako bi se vremenom očvrsnulo.


Pet, sušenje

Temperatura sušionice je obično 50 ° C do 60 °, vrijeme sušenja je obično 4 sata pri ovoj temperaturi, tvrdoća i čvrstoća proizvoda će se povećati nakon sušenja.