Analiza stiropora od polistirena Analiza ravnosti površine rezanja

- Sep 28, 2017-


Prilikom rezanja nehrđajućeg čelika, jer vruća zona brzo kroz kritičnu temperaturu od 649 ℃, tako da krom karbid neće precipitirati duž granice žita. Stoga upotreba nehrđajućeg čelika od polistirenskog reznih strojeva ne utječe na otpornost na eroziju.
Kao što je rezanje Mg 5% od aluminijske legure, iako 0,25 mm debelog taljivog sloja, ali sastav nije promijenio, niti nastanak oksida. Ako koristite stroj za rezanje polistirena da biste izravno izrezali površinu na zavarivanje, možete dobiti gustani var. To pruža prednost u slučaju nepravilne krivulje tankih ploča i rezanje nepravilnih rupa. U slučaju da se gornji rub rezova rastopi, interval između dva reznog lica neposredno uz topljivi sloj je abnormalan. To uključuje materijal za rezanje materijala, udio raznih sadržaja metala i postupak rezanja pri ruci visine baklje. Ravnost površine za rezanje je najviša točka i najniža točka na površini rezanja izmjerenog dijela i razmak između dviju paralelnih linija u smjeru reznog ravnina. Stroj za rezanje polistirena U korištenju ionskog rezanja visokog energetskog sloja, kako bi se osigurala ujednačenost širine rezanja, potrebna je sveobuhvatna analiza različitih aspekata razmatranja.
Širina rezka je 2,8 do 2 puta šira od one od smanjenja kisika i acetilena, a širina rezka se povećava dok se debljina povećava. Na debljini od 25 mm ispod nehrđajućeg čelika ili aluminija, može biti malen strujni rez aluminijske ploče, ploča za rezanje vrlo je visoka, posebno debljina rezanja od 8 mm ispod ploče, možete izrezati male rubove i uglove ili čak bez obrade Direktni zavarivanje , što je visoka struja polistirena rezanje stroj lima rezanje je teško dobiti. Uobičajeno, na površini plazme, nalazi se sloj za taljenje od oko 0,25 do 3,80 mm, no kemijski sastav površine za rezanje se ne mijenja.
Stroj za rezanje polistirena je upotreba plazmatskog luka kroz površinu materijala kako bi se postigao učinak rezanja, plazma luk često je od rezanja gornjeg dijela donjeg dijela rezana više metala, tako da je urez u obliku usta malo nagnut, gornji je rub opće bio kvadrat, ali ponekad lagano okrugli. Može uzrokovati da rezna greda uzrokuje dva rezna lica na gornjem rubu rezanja.
Primjena otvorenog CNC sustava na stroj za rezanje polistirena ne samo da smanjuje troškove stjecanja sustava, nego također ima negativan učinak, odnosno proces rezanja može biti posljedica relevantnih procesnih parametara postavljenih nerazumno dovesti do nekih odsijecanja požar problem. Ovdje nazivamo otvoreni sustav kontrole polistirenskog rezanja je podrijetlo rezultirajuće grafike sastavljenog otvorenog dizajna, kao što je rezanje slijed, rezanje broj olova dizajn, rezanje naknade i druge aspekte, naravno, kao korporativne aplikacije, Polistiren Rezanje Machine od vatre nije fokus poduzeća, samo kao materijal da vidi samu aplikaciju, polistiren rezanje Machine rezanje kvaliteta i točnost je ključ, oprema u procesu rezanja je vjerojatno da će razbiti veličinu dijela Neke smetnje, onda je jezgra problema riješiti postupak rezanja plamena požara.
U slučaju polistirenskog stroja za rezanje treba najprije analizirati razlog, nakon čega slijedi fleksibilnost softvera, što može eliminirati grešku obrade polistirenskog stroja za rezanje kroz kompenzaciju softvera. Nakon što požar natrag re-rezati dijelovi će biti ranjen, dani Fu NC da Polistiren rezanje stroj fenomena slomljena požara za sljedeća dva razloga:
1. Stroj za rezanje polistirena, poput izgleda urednih razloga: stopa je prebrza; pritisak kisika je previsok; plamen je previše mekan; izgled kože skliznuti u usta;
2. Polistiren rezanje stroj napajanje problema, vidjeti što koristite moć, prema korisniku da odražava: moj stroj za rezanje polistirena je također iza pokazati ovaj problem, nazovite prodajno osoblje, rekao je problem s napajanjem, daj za snagu , to nije pokazalo ovu situaciju, učinak rezanja nego prije velike nadogradnje, ako također pokazujete slične probleme, ali i da im dajete prvu konzultaciju.
Osim toga, stroj za rezanje polistirena djeluje pri vrlo maloj brzini (ponekad čak 0,1 m / min). Omjer pogonskog snopa stroja je relativno velik. Stroj za rezanje polistirena je veliki CNC uređaj. Tako je krutost prijenosa pogonskog sustava stroja znatno niža. Nadalje, točnost obrade dijelova u opremi i točnost sklopa nije visoka, a pogreška ciklusa zuba ima značajan utjecaj na točnost prijenosa samog stroja, što rezultira velikom pogreškom u radu u smjeru staze. Visina i brzina rezanja trenutka rezanja plamena i brzine rezanja znatno će utjecati na kvalitetu i širinu rezanja rezanja. Tako izravno utječu na točnost dimenzije radnog dijela.