Stroj za rezanje polistirena Glavni učinak rezanja visoke kvalitete

- Oct 17, 2017-


Stroj za rezanje polistirena visoke kvalitete parametara rezanja:
Pravilna upotreba stroj za rezanje polistirena za brzo rezanje visoke kvalitete, parametri procesa rezanja moraju biti duboko razumijevanje i majstorstvo. Korištenje strojeva za rezanje polistirena i odabir parametara procesa rezanja ključni su za kvalitetu rezanja, brzinu rezanja i učinkovitost strojeva za rezanje polistirena i tako dalje.
glavna izvedba:
1, brzina rezanja strojnog stroja za rezanje polistirena može se poboljšati kako bi se poboljšala kvaliteta rezka, rez je malo sužen, površina rezova je glatka, a smanjuje deformaciju.
2, brzina rezanja polistirenskog stroja za rezanje je prebrza, tako da je energija rezne linije manja od potrebne količine, šav u mlazu ne može brzo otopiti talinu za rezanje odmah otpuštanjem kako bi se formirao veći otpor, pad kvalitete površine.
3, kada je brzina rezanja stroj za rezanje polistirena premala, jer rezanje je plazma luk anode, kako bi se održala stabilnost samog luka, anodna mjesta ili anodna površina moraju biti u luku blizu najbližeg rezanja pronalazi struju provodenja, Istodobno, toplina se prenosi u radijalni smjer mlaza, tako da se rez raste, a rastaljen materijal s obje strane rezka skuplja i učvršćuje se na donjem rubu kako bi formirao trosku koji je teško očistiti, a gornji rub reznog dijela nastaje zagrijavanjem previše fileta.
4, kada je brzina vrlo niska, jer je rez prilično širok, luk će čak i izaći. Može se vidjeti da je dobra kvaliteta rezanja i brzina rezanja nerazdvojni.
5. Brzina rezanja stroja za rezanje polistirena: Najbolji raspon brzine rezanja stroja za rezanje polistirena može se odabrati prema uputama opreme ili testu radi određivanja, zbog debljine materijala, materijala, točke topljenja, toplinske vodljivosti i taljenja. Nakon površinske napetosti i drugih čimbenika , brzina rezanja je također odgovarajuća promjena.
6. Polistirolni rezni napon stroja za rezanje: Općenito se smatra da je normalan napon napajanja rezni napon. Strojevi za rezanje polistirena obično imaju viši napon bez napona i radni napon, a potreban je napon za stabilizaciju plazma luka kod korištenja plinova s ​​visokim ionizacijskim energijama kao što su dušik, vodik ili zrak. Kada je struja strojnog stroja za strojno konstruiranje konstantna, povećanje napona znači povećanje entalpija lukova i poboljšanje kapaciteta rezanja. Ako povećanje entalpije, uz smanjenje promjera mlaza i povećanje protoka plina, često može postići bržu brzinu rezanja i bolju kvalitetu rezanja.
7. Rezna struja: to je najvažniji parametri procesa rezanja, izravno određuju debljinu i brzinu rezanja, tj. Rezni kapacitet. Udar:
1) Strojevi za rezanje strojnog polistirena povećavaju struju, povećava energiju lukova, rezultira rezanjem strojnog polistirena, povećava se brzina rezanja;
2) Strojevi za rezanje strojnog polistirena povećavaju se, povećava se promjer luka, luk postaje gust, tako da se rez proširuje;
3) Strojevi za rezanje strojnog polistirena su preveliki, tako da se povećava toplina opterećenja mlaznice, mlaznica je prerano oštećena, rezanje kvalitetom prirodnog pada ili čak ne može biti normalno rezano. Dakle, prije rezanja prema debljini materijala ispravno odabrane struje rezanja i odgovarajuće mlaznice.
8. Visina mlaznice stroja za rezanje polistirena: odnosi se na površinu mlaznice polistirenskog reznih strojeva i udaljenost rezne površine, koja čini dio cjelokupne dužine luka. Budući da rezanje plazma luka općenito koristi konstantnu struju ili strminu kapljice, visina mlaznice se povećava, struja se mijenja malo, ali povećava duljinu luka i uzrokuje povećanje napona luka, čime se povećava snaga luka; ali istovremeno povećava se ekspozicija na licu u okolini, povećava se gubitak energije lučnog stupca. U slučaju kombiniranog učinka dvaju čimbenika, potonja često u potpunosti nadmašuje ulogu bivšeg, ali će smanjiti učinkovitu snagu rezanja, što rezultira smanjenim kapacitetom rezanja. Uobičajeno je slabost izvedbe reznog mlaza, rezidualna troska u donjem dijelu rezova je povećana, gornji rub je pretopljen i zaobljen. Osim toga, iz morfoloških aspekata mlaza plazme, promjer mlaza raste prema van, nakon izlaska iz njuške, a povećanje visine polistirenskog rezača neizbježno dovodi do povećanja širine rezova. Zbog toga korisna upotreba male visine mlaznice za poboljšanje brzine rezanja i kvalitete rezanja, ali visina mlaznice je preniska i može uzrokovati pojavu dvostrukog luka. Korištenje vanjske keramičke mlaznice može se podesiti na nulu visine mlaznice, tj. Mlaznica izravno dodiruje površinu koju treba rezati, dobivate vrlo dobre rezultate.