Poluautomatski stroj za oblikovanje polistirenskog oblika Kako preoblikovati pogon prikladniji

Poluautomatski stroj za oblikovanje polistirenskog oblika kako preobraziti vozilo prikladnije
Trenutno, domaća proizvodnja Poluautomatskog stroja za oblikovanje polistirenskog kalupa za dva stroja s uskočnim motornim pogonom i AC servo pogonom, mnogi kupci vjeruju da korištenje servo motora može poboljšati polu-auto toplinu rezanja polistirenskog oblika mora biti konfiguriran servo AC, Tianfu NC inženjeri vjeruju da je ovaj pogled nije u redu, jer polu-auto stroj Polistiren oblik za samu se koristi za grubo numerička oprema za kontrolu, rezanje veličine točnosti nije opremljen s kojim pogonom, veličinom preciznosti se odnosi na mnoge čimbenike. Danas i objašnjavamo motor usporavanja i pogonski motor. Koje su razlike.
Prvo, točnost kontrole je drugačija
Točnost AC servo motora zajamčena je rotirajućim davačem na stražnjoj strani vratila motora. Na Panasonicov sve-digitalni AC servo motor, na primjer, s standardnim 2500-žilnim šifrom za motor, jer je pogon unutar uporabe četverostupne frekvencijske tehnologije pulsni ekvivalent od 360 ° / 10000 = 0.036 °. Za motore sa 17-bitnim davačima, vozač za jedan okret 217 = 131072 pulsnih motora prima, tj. Pulsni ekvivalent je 360 ​​° / 131072 = 9,89 sekundi. Je 1/655 od impulsnog ekvivalenta koračnog motora s korakom od 1,8 °.
Drugo, trenutna frekvencijska obilježja su različita
Izlazni moment motora usporava se kad se brzina povećava i drastično smanjuje pri većim brzinama, tako da je maksimalna radna brzina obično između 300 i 600 o / min. AC servo motor za stalni izlaz momenta, odnosno nazivnu brzinu (obično 2000RPM ili 3000RPM), može emitirati nazivni moment, iznad nazivne brzine za konstantnu izlaznu snagu.
Treće, kapacitet preopterećenja je drugačiji
Stepperovi motori općenito nisu preopterećivi. Poluautomatski polistirenski oblikovani stroj AC servo motor ima jak kapacitet preopterećenja. Na Panasonic AC servo sustav, na primjer, ima preopterećenje brzine i kapacitet preopterećenja okretnog momenta. Maksimalni okretni moment je tri puta veći od nazivnog momenta i može se upotrijebiti za prevladavanje trenutka inercije inercijalnog opterećenja u trenutku aktivacije. Motor za kretanje jer takav kapacitet preopterećenja nema, kako bi se prevladao taj moment inercije u odabiru, često je potrebno odabrati veći zakretni moment motora, a poluautomatski stroj za oblikovanje polistirenskog konusa radi normalno bez potrebe za takvim velikim okretni moment, trenutak Fenomen otpada.
Četvrta, niskofrekvencijska obilježja različitih
Stepper motor s niskom brzinom skloni niskom frekvencijskom vibracijskom fenomenu. Frekvencija vibracija odnosi se na stanje opterećenja i performanse pogona. Općenito se smatra da je frekvencija vibracija polovica frekvencije polijetanja motora bez tereta. Ovaj fenomen niske frekvencije vibracija, koji je određen radnim principom paster motora, vrlo je nepovoljan za normalan rad stroja. Kada se motor usporava na maloj brzini, tehnologija prigušivanja treba općenito koristiti za prevladavanje pojave niske frekvencije vibracija, kao što je u motoru plus prigušivač ili pogon pomoću podsustava.
AC servo motor koji radi vrlo glatko, čak i pri maloj brzini neće se pojaviti kada se pojavi vibracija. AC servo sustav s funkcijom supresije rezonancije može pokriti mehaničku čvrstoću, a sustav ima funkciju rezolucije frekvencije (FFT), može detektirati mehaničku rezonantnu točku, jednostavno prilagoditi sustav.
Peto, izvedba brzine odgovora je drugačija
Korak motora od statičkog ubrzanja do radne brzine (obično stotine okretaja u minuti) potrebno je 200 do 400 milisekundi. Usporedba performansi ubrzanja AC servo sustava je bolja, na Panasonicov servo motor MSMA 400W, Semi-auto stroj za oblikovanje polistirenskog oblika, na primjer, od statičkog ubrzanja do njegove nazivne brzine 3000RPM samo nekoliko milisekundi, može se koristiti za brzo pokretanje i zaustavljanje kontrolnih prigoda ,
Šest, trčanje izvedba je drugačija
Stepper motora kontrola za open-loop kontrolu, pokrenuti frekvencija je previsoka ili opterećenje je prevelika sklon ukrasti ili zaustaviti fenomen, zaustaviti velika brzina je previše sklona nadvladati fenomen, kako bi se osigurala njegova kontrola točnost, treba obrađivati L, usporite problem. AC servo pogon sustav za zatvorenu petlju kontrolu, pogon može biti izravno na motorni koder povratne informacije o uzorku signala, unutarnja konfiguracija položaja prsten i brzina petlje, općenito ne pojavljuju koračni motora koračni ili nadjačati fenomen, kontrolu performanse je više pouzdan.
Ukratko, AC servo sustav u mnogim aspektima performansi bolji je od motora na stepenicama. Ali za polu-auto stroj za oblikovanje polistirenskog oblika za ovo grubo opterećenje, ne treba se podudarati s servo motorom. Naravno, neki korisnici kako bi nastavili savršenstvo, s servo motorom.